Cosmeticele de lux, ambalate sustenabil

Standard

Odata cu cresterea standardelor de sustenabilitate, tot mai multe companii decid sa foloseasca ambalaje din material sustenabil. Companii mari cum ar fi Chanel, Coty, Avon, L’Oreal Group, Mast Global si Estee Lauder au fondat luna trecuta Masa Rotunda a Ambalajului Sustenabil in scopul de a gasi solutii impreuna cu furnizorii, comerciantii si consumatorii pentru a dezvolta ambalaje sustenabile.

Acest organism se va concentra pe promovarea si masurarea progresului inregistrat in domeniul sustenabilitatii. Companiile cosmetice devin constiente de importanta ambalajelor sustenabile si incorporeaza acest aspect in initiativele de CSR. Companiile membre ale Mesei Rotunde sunt de acord ca in ambalaj trebuie introduse elemente de design, refolosire si recuperare, nefiind suficienta traditionala abordare axata pe reducere si reciclare.

Summitul Cosmeticii Sustenabile din luna mai desfasurat la New York a subliniat aspecte pe care Masa Rotunda planuieste sa le ia abordeze. S-a discutat in special despre nevoia folosirii ambalajelor sustenabile si despre imbunatatirea tehnologiilor de reducere a impactului produselor asupra mediului.

Multe marci de lux analizeaza optiuni privind ambalajele sustenabile. In plus, au inceput sa micsoreze cantitatea de ambalaje folosita.

Foto: collegecandy.com

De exemplu, la inceputul acestei luni, Estee Lauder, printre alte mari companii, a fost de acord sa adopte eticheta How2Recycle, o eticheta voluntara de reciclare dezvoltata de Coalitia Ambalajului Sustenabil GreenBlue. Bazata pe eticheta On-Pack din Marea Britanie, How2Recycle are rolul de educare a consumatorilor din SUA.

Sursa: Triple Pundit

Advertisements

About Alexandra

Am inceput sa ma gandesc la ce o sa fiu eu cand o sa fiu mare acum mult timp. Din clasa a 5a pana la inceputul clasei a 12a eram tare convinsa ca o sa devin avocat. Ce prostie, nu se potriveste deloc cu mine, cu personalitea mea. Am decis intr-un final ca vreau sa devin jurnalist. Am facut facultatea si i'm on my way, ca sa zic asa. Sper sa ajung sa scriu astfel incat sa fiu mandra de lucrarea mea. De asemenea, as vrea sa fiu capabila sa organizez evenimente ca la carte. Pe primul plan ramane, in schimb, scrisul. Nu stiu de ce dar inca visez sa fac asta profi, sa am propria revista sau ziar. Cine stie?! Mai am de invatat despre mine, despre atuurile mele, mai am pana pot contura un Eu. Viitorul ne rezerva lucruri dragute de obicei, asta daca si muncim pentru ele.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s