Braconajul pedepsit cu moartea in India

Standard

Guvernul statului Maharashtra din India va da liber la impuscat braconieri de catre padurari. Autoritatile vor oferi deasemenea recompense informatorilor care dau detalii despre braconieri. Cu aceasta ocazie va fi marit si numarul de padurari si de jeepuri. ”Masurile luate de padurari impotriva braconierilor nu vor fi considerate violari ale drepturilor omului”, a atentionat  Patangrao Kadam, ministrul padurilor din statul Maharashtra.

Aceasta hotarare a fost adoptata dupa ce anul acesta a fost impuscat cel de-al paisprezecelea tigru, conform datelor Agentiei de Protectie a Animalelor Salbatice. Treisprezece tigri au fost impuscati in anul 2011. Populatia de tigri din India se afla in pericol de disparitie, un recensamant din 2011 indicand un numar total de 1706 exemplare. Ordinul de impuscare imediata nu este singular in India, existand deja o prevedere similara in statul Assam, datorita careia a scazut braconajul la rinoceri.

Foto: Michael Nichols

Pana acum n-a murit niciun braconier de tigri in Maharashtra, dar au fost impuscati taietori de lemne si pescari, rezultand in acuzatii aduse padurarilor.
Braconajul la tigri in India este stimulat de cererea de organe de tigru in medicina traditionala chineza.

Citeste mai mult aici

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s